Lägger upp recept på pepparkakor så här i elfte timmen, baka och njut. Dessa pepparkakor håller formen fint och smakar härligt.
Ugn 200 grader
1 dl mörk muscovadosocker
1 dl ljus muscovadosocker
1 dl ljus sirap
½ dl vatten
2½-3 msk pepparkakskrydda
200 g mjölkfritt margarin
1½ tsk bikarbonat
7½ dl Semper Fin Mix
Blanda socker, sirap, vatten och pepparkakskryddor i en kastrull och låt småputtra tills allt sockret har smält. Lägg margarinet i en bunke och häll den heta sockerblandningen över, rör om tills margarinen har smält. Blanda finmix med bikarbonat och arbeta in i sockerlagen. Lägg i påse i kylskåpet över natten innan du ger dig på att baka ut dem. Kavla ut degen direkt på bakplåtspappret, tryck ut formarna och ta bort överflödig deg - på detta sätt minimerar du risken för att de går sönder eller blir deformerade. Gräddas mitt i ugnen ca 5-6 minuter
Allergirecept mestadels, men även lite om vardagen om att vara mamma och fru till födoämnesallergiker. Tillsammans är de mina allergiska mot spannmål, sojaprotein, mjölkprotein, ägg, mandel, jordnötter, cashewnötter, hasselnötter, valnötter, kärnfrukter, stenfrukter, kiwi, bananer, rå morötter, tomat, ärtor, krabba. Puh!!
onsdag 21 december 2011
Pepparkakor recept 1 - bra till hus och gummor/gubbar.
Etiketter:
Fika,
Jul,
Recept,
Vegan,
Vegetarisk
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar