Vi älskar kyckling i alla dess former, det är rätt så neutralt i smaken och det är svårt att misslyckas med det. Kokade ihop denna rätt hemma hos kompisen idag.
4 kycklingfiléer skurna i kuber
2 vitlöksklyftor
1 tsk garam masala
1 tsk paprikapulver i önskad styrka
1 burk kokosmjölk
olivolja
salt
maizena och vatten till redning
Värm olivoljan, fräs hackad vitlök och kryddor i några minuter, tillsätt kycklingen och låt fräsa ytterligare i några minuter. Häll över kokosmjölk och låt småputtra tills kycklingen är färdig. Red med maizena/vatten till önskad konsistens. Servera med ris eller risnudlar.
Allergirecept mestadels, men även lite om vardagen om att vara mamma och fru till födoämnesallergiker. Tillsammans är de mina allergiska mot spannmål, sojaprotein, mjölkprotein, ägg, mandel, jordnötter, cashewnötter, hasselnötter, valnötter, kärnfrukter, stenfrukter, kiwi, bananer, rå morötter, tomat, ärtor, krabba. Puh!!
Gott, gott med kyckling! Det blir det ofta här hemma också,
SvaraRadera