Ja, vi kallar den så eftersom det är ett recept som vi fått från farmor som bor i Canada. Fricot kallas rätten egentligen och är en rätt från Acadie, New Brunswick.
2 gula lökar
3½ liter vatten
5 kycklinglår (eller 1 hel kyckling delad i bitar)
12-14 potatisar (fast sort)
6 morötter
1½ msk salt
2-2½ msk (sommar)kyndel (summer savory)
1-2 krm vitpeppar
Hacka löken fint och fräs i mjölkfritt margarin tills löken är genomskinlig. Häll på vatten och låt det koka upp. Tillsätt kycklingbitarna och låt koka 15-20 minuter. Ta upp kycklingdelarna och tillsätt salt, peppar och de skalade tärnade potatisarna och de skalade skivade morötterna, låt koka tills potatisen är färdig. Plocka kycklingen och tillsätt kycklingköttet (skuret i lagom stora bitar). Kyndel tillsätts ett par minuter innan potatisen har kokat färdigt. Serveras med fördel med baguetter.
Allergirecept mestadels, men även lite om vardagen om att vara mamma och fru till födoämnesallergiker. Tillsammans är de mina allergiska mot spannmål, sojaprotein, mjölkprotein, ägg, mandel, jordnötter, cashewnötter, hasselnötter, valnötter, kärnfrukter, stenfrukter, kiwi, bananer, rå morötter, tomat, ärtor, krabba. Puh!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar