Hade tänkt att göra gazpacho och baguetter igår, men då allt inte fanns hemma blev det "bara" baguetter.
½ paket jäst
6 dl vatten
2 tsk salt
1½ tsk fiberhusk
675 g Semper Grov Mix
Blanda ca hälften av vattnet med fiberhusk och låt svälla i ca 10 minuter.
Blanda resten av vattnet med jästen och blanda ihop med fiberhuskblandningen, tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen väl i assistent eller med degkrokarna på elvispen.
Dela degen i 3 delar och vrid degen och forma till tre baguetter, lägg brevid varandra på en plåt (bakplåtspapper eller smörad), lägg på en fuktig bakduk och låt jäsa i ca 45 minuter.
Baka baguetterna i 250 grader i 10 minuter och sänk sedan värmen till 150 grader och grädda i ytterligare 15 minuter.
½ paket jäst
6 dl vatten
2 tsk salt
1½ tsk fiberhusk
675 g Semper Grov Mix
Blanda ca hälften av vattnet med fiberhusk och låt svälla i ca 10 minuter.
Blanda resten av vattnet med jästen och blanda ihop med fiberhuskblandningen, tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen väl i assistent eller med degkrokarna på elvispen.
Dela degen i 3 delar och vrid degen och forma till tre baguetter, lägg brevid varandra på en plåt (bakplåtspapper eller smörad), lägg på en fuktig bakduk och låt jäsa i ca 45 minuter.
Baka baguetterna i 250 grader i 10 minuter och sänk sedan värmen till 150 grader och grädda i ytterligare 15 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar