Det finns otaliga sätt att göra hummus och vilket som är det "rätta" vågar jag inte uttala mig om. Här kommer i alla fall min variant av det klassiska receptet.
1 burk kikärtor (400 g)
3 finhackade vitlöksklyftor
3 msk olivolja
3 msk tahini
1/2 tsk spiskummin
2 krm salt
vitpeppar
saften från 1 citron
Skölj kikärtorna väl. Lägg alla ingredienser i en mixer och kör tills du får en slät massa. Skeda upp på ett fint litet fat och häll ev. lite olivolja över. Servera som dipp till grönsaker eller bröd.
Allergirecept mestadels, men även lite om vardagen om att vara mamma och fru till födoämnesallergiker. Tillsammans är de mina allergiska mot spannmål, sojaprotein, mjölkprotein, ägg, mandel, jordnötter, cashewnötter, hasselnötter, valnötter, kärnfrukter, stenfrukter, kiwi, bananer, rå morötter, tomat, ärtor, krabba. Puh!!
lördag 9 juli 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Åh, hummus är ju fantastiskt! Så gott på kvällsmackan =D
SvaraRadera