Etiketter

allergier (23) Barnmat (19) Besvikelser (7) Bröd (22) Dessert (16) Fika (43) frukost (11) Intro (1) Jul (14) Länkar (9) Mat (64) Meny (4) Recept (122) Tips (22) Uppdatering (25) Vegan (16) Vegetarisk (18)

måndag 18 juli 2011

Pastasallad med tonfisk

Perfekt att äta pastasallad lata sommardagar eller att packa med sig på utflykten oavsett årstid.

1 paket bacon, ca 10 skivor
1 burk tonfisk i olja
2 tomater eller ca 15 körsbärstomater
1 gurka
2 dl frysta majskorn
1 paprika i valfri färg
ev 1 avocado
1 påse glutis pasta

Börja med att koka pasta och steka bacon - jag brukar skära baconen i strimlor innan stekning, men det är ju en smaksak. Använd gärna lite av baconfettet i salladen också - här ska baconen alltså INTE droppa av på ett papper! Häll av vattnet och skölj pastan i kallt vatten, häll i stor skål. Skär, hacka eller skiva grönsakerna efter tycke och smak. Jag brukar lägga i majskornen först och när allt annat är färdigt har de tinat till lagom konsistens. Blanda, ät och må gott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar