Perfekt att äta pastasallad lata sommardagar eller att packa med sig på utflykten oavsett årstid.
1 paket bacon, ca 10 skivor
1 burk tonfisk i olja
2 tomater eller ca 15 körsbärstomater
1 gurka
2 dl frysta majskorn
1 paprika i valfri färg
ev 1 avocado
1 påse glutis pasta
Börja med att koka pasta och steka bacon - jag brukar skära baconen i strimlor innan stekning, men det är ju en smaksak. Använd gärna lite av baconfettet i salladen också - här ska baconen alltså INTE droppa av på ett papper! Häll av vattnet och skölj pastan i kallt vatten, häll i stor skål. Skär, hacka eller skiva grönsakerna efter tycke och smak. Jag brukar lägga i majskornen först och när allt annat är färdigt har de tinat till lagom konsistens. Blanda, ät och må gott.
Allergirecept mestadels, men även lite om vardagen om att vara mamma och fru till födoämnesallergiker. Tillsammans är de mina allergiska mot spannmål, sojaprotein, mjölkprotein, ägg, mandel, jordnötter, cashewnötter, hasselnötter, valnötter, kärnfrukter, stenfrukter, kiwi, bananer, rå morötter, tomat, ärtor, krabba. Puh!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar