Favoriten när det kommer till sallad är denna med pasta eller ris, så att det verkligen mättar. Denna kan man lätt göra på jobbet, så slipper man äta vissen sallad till lunch.
1 rest pasta eller ris (nykokt går självklart också bra)
1 stor avocado
1 handfull körsbärstomater (ca 8 st)
1 gul paprika
1 handfull ruccola
1 handfull färsk spenat
1 stor bit gurka - ca 7 cm
Dressing
1 msk dijonsenap
3 msk rapsolja
Oljan blandas i lite i taget, under omrörning så att inte dressingen skär sig. Tycker du att dressingen är för stark blandar du i mer olja.
Skär grönsakerna enligt tycke och smak. Blanda salladen med dressingen - ät och njut.
Allergirecept mestadels, men även lite om vardagen om att vara mamma och fru till födoämnesallergiker. Tillsammans är de mina allergiska mot spannmål, sojaprotein, mjölkprotein, ägg, mandel, jordnötter, cashewnötter, hasselnötter, valnötter, kärnfrukter, stenfrukter, kiwi, bananer, rå morötter, tomat, ärtor, krabba. Puh!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar