Köpte hjortfärs härom dagen, dyrt men gott. Visste inte riktigt hur jag skulle använda den, för det verkade lite futtigt att göra köttfärssås på ett så gott (och för oss exklusivt) kött. Efter lite inspirationsläsning i Nya Annas Kokbok komponerade jag dessa järpar.
800 g hjort- eller annan viltfärs
2 tsk havssalt
6-8 st torkade enbär
1 krm vitpeppar
1 1/2 dl rismjölk
2 msk potatismjöl
Stöt enbär tillsammans med salt och peppar i en mortel, blanda färsen med alla ingredienserna, forma till järpar eller köttbullar och stek sedan i mjölkfritt margarin på medelhög värme.
Svampstuvning
400 g färska eller frysta svampar av valfri sort (gärna kantareller)
2-3 msk mjölkfritt margarin
1 1/2 dl rapsy frutty (blandad)
1 1/2 dl rismjölk
1 tsk salt
Fräs svampen utan margarin och låt "torka ut" innan du tillsätter övriga ingredienser.
Låt stå och puttra under tiden som du steker färdigt järparna, rör om då och då. Servera med kokta potatisar.
Allergirecept mestadels, men även lite om vardagen om att vara mamma och fru till födoämnesallergiker. Tillsammans är de mina allergiska mot spannmål, sojaprotein, mjölkprotein, ägg, mandel, jordnötter, cashewnötter, hasselnötter, valnötter, kärnfrukter, stenfrukter, kiwi, bananer, rå morötter, tomat, ärtor, krabba. Puh!!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Hur gott lät inte det där! Jag kan faktiskt inte komma ihåg att jag ätit hjortfärs någon gång, däremot hjortstek vid några tillfällen. Låter riktigt exklusivt!
SvaraRadera