Är sååå trött på den typiska barnfamiljsmaten (falukorv, köttfärssås, köttbullar m.m. :-P) som är lätt att ta till när dagen blir sen och alla kommer hem och vill ha mat NU! Fick lite inspiration av mamsen som pratade om en sås med både vanlig och rökt lax som de hade gjort för ett tag sedan, så här är min superenkla version på temat. Såsen puttrar medans pastan kokar och allt är klart i en handvändning - gott blir det också!
400 g färsk (eller fryst,tinad)lax
100 g rökt lax
1 klyfta vitlök
2 dl risgrädde
1½ dl rapsy frutty (färdigblandad)
salt och peppar
Blanda ihop risgrädde, rapsy, vitlök, salt och peppar och värm upp medan du skär den färska laxen i ca 2x2 cm stora tärningar och den rökta laxen i små tärningar. Rör i laxen och låt småputtra medans du kokar pastan. Servera den hungriga familjen omedelbart :-)
Allergirecept mestadels, men även lite om vardagen om att vara mamma och fru till födoämnesallergiker. Tillsammans är de mina allergiska mot spannmål, sojaprotein, mjölkprotein, ägg, mandel, jordnötter, cashewnötter, hasselnötter, valnötter, kärnfrukter, stenfrukter, kiwi, bananer, rå morötter, tomat, ärtor, krabba. Puh!!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar