Allergirecept mestadels, men även lite om vardagen om att vara mamma och fru till födoämnesallergiker. Tillsammans är de mina allergiska mot spannmål, sojaprotein, mjölkprotein, ägg, mandel, jordnötter, cashewnötter, hasselnötter, valnötter, kärnfrukter, stenfrukter, kiwi, bananer, rå morötter, tomat, ärtor, krabba. Puh!!
tisdag 18 oktober 2011
Höstgryta
Vad är väl bättre än att använda säsongens råvaror?! Nu på hösten finns det massa goda och billiga rotfrukter att tillgå, så idag blev det rotfruktsgryta. Mumsigt tyckte mannen och jag, mindre gott enligt barnen som saknade kött till.
1 skvätt olivolja
2 gula lökar
3 morötter (250 g)
1 kålrabbi (150 g)
1 kålrot (250 g)
1 palsternacka (150 g)
2 potatisar
2 polkabetor
2 stora vitlöksklyftor
1 tsk (knappt) timjan
2 grönsaksbuljongtärningar (Kung Markatta)
1 tsk curry (urtekram - innehåller inte bockhornsklöver)
1 liter vatten
ev. 1 paket risgrädde (2 dl)
Hacka löken fint, skala och skär övriga rotfrukter i bitar ca 1x1 cm. Fräs lök och morötter i olivoljan, tills löken är genomskinlig. Tillsätt övriga ingredienser och låt småputtra under lock i ca 15-20 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med råris. Om du tycker att såsen är för vattning, så blanda ut maizena med vatten och red såsen till önskad konsistens.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar