Etiketter

allergier (23) Barnmat (19) Besvikelser (7) Bröd (22) Dessert (16) Fika (43) frukost (11) Intro (1) Jul (14) Länkar (9) Mat (64) Meny (4) Recept (122) Tips (22) Uppdatering (25) Vegan (16) Vegetarisk (18)

onsdag 21 december 2011

Länktips skurna pepparkakor.

Är med på allergimat och 100% vetefri och även celiakiförbundets sida - alla dessa hittar du på facebook. Det var genom en av dessa sidor som jag ramlade in på bloggen "knasig mat". Jag testade pepparkakorna där och de fick mer än väl godkänt. Dessa pepparkakor lämpar sig inte så bra till figurer, men rulla ihop degen till en rulle innan du lägger den i kylen och efter minst 12 timmar är det bara till att skära tunna skivor och lägga på plåten. Dessa pepparkakor flyter ut massor, så lämna bra med plats runt om. Kopierade receptet för dem som inte vill surfa vidare. Jag bytte ut lite av det "vanliga" sockret mot muscovadosocker, men det gör man som man vill.

Ugn 175 grader

½ dl ljus muscovadosocker
3/4 dl strösocker
3/4 dl ljus sirap
2 msk pepparkakskryddor
125 g mjölkfritt margarin
2½ dl rismjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bikarbonat

Värm sirap, socker och pepparkakskrydda i en kastrull under omrörning tills sockret smält. Lägg margarinet i en bunke och häll den varma sockerblandningen över och rör tills margarinet har smält. Blanda mjöl och bikarbonat och tillsätt i sockerlagen. Forma till en rulle och vira in i smörgåspapper eller bakpapper. Låt vila i kylskåp över natten. Grädda mitt i ugnen i ca 6-7 minuter.

2 kommentarer:

  1. Tackar för länktips! Dock har de aldrig flutit ut för mig, kan det vara muscovadoaockret som gör det?

    SvaraRadera
  2. En härlig nyårsafton och ett riktigt Gott Nytt År önskar jag dig och hela din familj!!! Hoppas att det gått bra för er med alla flyttbestyr och att ni ska trivas i ert nya hus!

    SvaraRadera