Etiketter

allergier (23) Barnmat (19) Besvikelser (7) Bröd (22) Dessert (16) Fika (43) frukost (11) Intro (1) Jul (14) Länkar (9) Mat (64) Meny (4) Recept (122) Tips (22) Uppdatering (25) Vegan (16) Vegetarisk (18)

lördag 21 juli 2012

Dessa barn....

Suck!! Dottern som snart fyller 11 år har börjat experimentera med mat hon inte tål. Har innan hittat mackor, godis och annat inne på hennes rum och hon har alltid haft kompisar eller syskon att skylla på, men härom dagen kom jag på henne när hon stod och hällde upp yogurt på en sked - lite svårt att bortförklara det.

Jag kan förstå att hon vill vara som alla andra, men konsekvenserna av detta är vare sig roliga för henne eller för oss. Hade väl förväntat att hon skulle börja testa gränserna, men hade nog räknat med att det skulle dröja minst några år till. Jag vare sig kan eller vill vaka över henne dygnet runt och till syvende och sist är det hennes beslut vad hon väljer att äta. Hoppas att hon snart inser att det inte är värt det - under tiden får vi försöka stå ut med ett humör som åker berg-och dalbana.

1 kommentar:

  1. Det är verkligen inte kul när "de små liven" kommer i den åldern att de ska pröva och testa alla möjliga sorts gränser! Känner med dig! Jag har ju själv genomlevt "sturm und drang" med 3 döttrar - och kommit ut på andra sidan. Nu är det ju lite extra knepigt när gränssättningen gäller mat man inte tål, vilket ju kan få väldiga och t o m farliga konsekvenser. Självklart kan du inte vaka över henne dygnet runt nu när hon börjar bli så stor. Det du kan göra är väl att förklara lugnt och sakligt, bekräfta att du förstår hennes önskan att kunna leva som alla andra kompisar, och tala om för henne att OM hon vill testa, göra det under så trygga omständigheter som möjligt och med back-up i närheten om det skulle hända något. Stort lycka till!

    SvaraRadera