Etiketter

allergier (23) Barnmat (19) Besvikelser (7) Bröd (22) Dessert (16) Fika (43) frukost (11) Intro (1) Jul (14) Länkar (9) Mat (64) Meny (4) Recept (122) Tips (22) Uppdatering (25) Vegan (16) Vegetarisk (18)

måndag 31 december 2012

Ris a la Malta

Åhh som jag har längtat efter en god ris a la malta under dessa 3 åren som jag har varit mjölkfri, men nu har jag äntligen fått till det!! Med HuLaLa Plus som är en vispbar, sötad vegangrädde som INTE är sojabaserad blev det nästan som vanligt. Ska erkännas att jag tycker att det var något bökigt att få ut "grädden" eftersom den delvis blir solid när den kyls - för kylas ska den för att bli vispbar.
HuLaLa finns att köpa hos Allergeko i Göteborg och jag tror även att de skickar beställningar....

Nå för att återgå till receptet.

Risgrynsgröten
2 liter risdryck eller mandelmjölk eller varför inte hälften av varje
3 dl grötris

Koka upp vätskan och tillsätt risgrynen, sänk värmen och låt sjuda tills gröten är färdig - rör om regelbundet.
Det tar ca 60-80 minuter att koka gröten.

Vispa 5-6 dl HuLaLa och blanda det i den avkylda gröten, blanda väl och sätt gärna i kylskåp fram till servering.

Servera med saftsås.

3 dl koncentrerad blandsaft
1 dl vatten
½ potatismjöl+ 1-2 msk vatten blandas

Koka upp saft och vatten. Sänk värmen och red under omrörning med potatismjöl till önskad konsistens - jag tycker att saftsåsen ska vara rätt så trögflytande, men smaken är som baken...

3 kommentarer:

 1. tack för fina allergi-recept, ska prova köttbullarna ikväll - men måste ju också kolla upp desserter när man ändå är på gång... :)

  mitt tips för grädde är vispad kokosmjölk, här finns en bra tutorial på hur man gör: http://ohsheglows.com/2012/08/30/coconut-whipped-cream-a-step-by-step-photo-tutorial/. billigare och godare än "riktig" grädde... :) passar säkert i ris ala malta med!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera