Etiketter

allergier (23) Barnmat (19) Besvikelser (7) Bröd (22) Dessert (16) Fika (43) frukost (11) Intro (1) Jul (14) Länkar (9) Mat (64) Meny (4) Recept (122) Tips (22) Uppdatering (25) Vegan (16) Vegetarisk (18)

måndag 5 augusti 2013

Canada ett allergivänligt ställe!

Nyss hemkommen från Canada kan jag bara konstatera att vi ligger långt efter när det gäller utbudet i matvarubutikerna. Alla matvarubutikerna som vi var i; Sobeys, Atlantic Superstore och Co-op hade glutenfritt utbud och Sobeys och Atlantic Superstore hade sektioner med "natural food" där det dels fanns allergivänligt mat, men även ekologisk och icke genmodifierad mat.

Hyllmeter efter hyllmeter med alternativ mjölk, så som rismjölk, mandelmjölk, kokosmjölk (nej den smakade inte som vår burkkokosmjölk), sojamjölk - alla fanns i flera olika smaker (naturell, vanilj, choklad) och från flera olika tillverkare. Havremjölk såg vi inte alls faktiskt, inte för att det är något för oss, men ändå värt att nämna.

Yoghurt gjord av syrnad mandelmjölk eller kokosmjölk gjorde frukosten lite mer varierad och det var skönt att äta något som faktiskt SMAKADE yoghurt.

Glass i stora lass - kokosglass, mandelglass, risglass, sojaglass och sorbet. Vi hittade pinnglass (typ Magnum) gjord på kokosmjölk, så vi lyxade till det och åt glass mer eller mindre varje dag på semestern. Mums!!!

Allt det glutenfria var naturligt glutenfritt, men många av bröden innehöll ägg och/eller soja, men vi lyckades ändå hitta 4-5 olika sorter som vi kunde äta.

Flingor och müsli fanns det ett överflöd av (7 sorters flingor och 3 sorters müsli) många sockrade, men bara det att ha något att välja på var fantastiskt!

Pasta fanns i många olika sorter och former, vi tyckte bäst om rårispastan.

Kakorna får vi inte glömma! Chocolate chip cookies i flera olika varianter. Hade vi inte dragits med soja- och äggallergier hade utbudet närmast varit oändligt.

Jag har säkert missat en massa, men jag får väl åka dit igen ;-)

3 kommentarer:

  1. Vad härligt det låter med så mycket att välja emellan. Låter som om ni haft en lyckad resa och hållit er friska.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Helt fantastiskt. Vi hade med egen mat på flyget, då de inte klarade multipla allergier. Jag tror dock att vi fick bättre mat än de övriga resenärer :-)

      Radera
  2. Hoppas det är bra med dig och familjen Maja! Det var så länge sedan du gav något livstecken så jag blir nästan fundersam. Önskar dig en härlig sommar!

    SvaraRadera