Etiketter

allergier (23) Barnmat (19) Besvikelser (7) Bröd (22) Dessert (16) Fika (43) frukost (11) Intro (1) Jul (14) Länkar (9) Mat (64) Meny (4) Recept (122) Tips (22) Uppdatering (25) Vegan (16) Vegetarisk (18)

onsdag 7 mars 2012

Maries våfflor

Fick för länge sedan ett recept från en läsare, men det har aldrig blivit av att jag prövat det, men igår så.... Vi är sjuka och hemma alla 6 och ingen har någon direkt aptit, så vad bättre än lite våfflor!? Nu har jag ju svårt att hålla mig till recept, så modifierat blev det så här.

3 dl Semper fin mix
1/2 dl majsmjöl
1 tsk no-egg
1 tsk bakpulver
2 tsk socker
5 dl risdryck

Blanda alla torra ingredienser och tillsätt därefter vätskan lite i taget till en tjock klumpfri smet. Grädda i välsmort våffeljärn, då dessa har en tendens att fastna.

6 kommentarer:

 1. Så roligt att du är tillbaka, Maja, även om det är tråkigt att ni blivit sjuka. Få se hur länge jag klarar mig den här gången, alla runtomkring mig verkar falla som furor. Hoppas ni snart piggar på er. Våfflorna kanske gör susen!

  SvaraRadera
 2. Hejsan Maja!
  Det här är ett inlägg från Viveca på MixWell. Det skulle vara intressant att höra lite mer vad ni i familjen inte tål. Du skriver att ni inte tål sädeslagen. Tål ni ris? majs?. MixWell har Naturligt gluten- och laktosfritt ljust och mörkt basmjöl som fungerar utmärkt att baka med. MixWell har även ett Naturligt gluten- laktos och sojafritt basmjöl för bakning och matlagning. Vi har dessutom flera gluten- och laktosfria basmjöler och brödmixer. Vi skickar gärna lite olika produkter som du kan prova om du förser oss med din adress.
  Med vänliga hälsningar
  Viveca

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Vi tål inte de fyra bas-sädeslagen: vete, havre, råg och korn, förutom det tål vi inte mjölkprotein och sojaprotein. Laktosfritt funkar INTE för oss. Har tittat på era produkter, men inte hittat något som passar oss. Mvh Maja.

  SvaraRadera
 5. Hittade precis din blogg, superfina recept!!!! Testade "knölbröden" eller va dom nu hette ikväll, med lite improvisation efter va d fanns i skåpen blev dom jättebra, lite annorlunda allt annat jag brukar baka. Tack!

  SvaraRadera
 6. Alltid kul att kunna vara till hjälp/inspiration. Har tyvärr inte varit så aktiv på bloggen i år, men det ser ut att ljusna....

  SvaraRadera