Etiketter

allergier (23) Barnmat (19) Besvikelser (7) Bröd (22) Dessert (16) Fika (43) frukost (11) Intro (1) Jul (14) Länkar (9) Mat (64) Meny (4) Recept (122) Tips (22) Uppdatering (25) Vegan (16) Vegetarisk (18)

fredag 8 mars 2013

Naturligt glutenfritt stekpannebröd

Ett snabbt och enkelt och mångsidigt bröd. Härom dagen användes det till att suga upp såsen från en fantastisk kycklinggryta, idag istället för tortillas och en annan dag kanske till frukostbröd.

2 dl majsmjöl
5 dl semper finmix
2 tsk torrjäst
1 tsk salt
3  1/2 dl vatten (ca 42 grader)
1 - 2 msk ljus sirap (större mängden till frukostbröd)
1 msk olivolja

Blanda alla torra ingredienser, tillsätt vatten, olja och sirap och kör till en jämn deg i assistenten eller mixer med degkrokar. Jäs i ca 30 minuter. Ta upp degen på ett väl mjölat bakbord och arbeta in mer finmix om det behövs. Dela degen i 6-8 lika stora delar och rulla till bullar, platta ut med handen tills brödet är ca 3-4 mm tjockt. Stek bröden i en torr stekpanna på medium värme tills de är gyllene på båda sidor.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar