Etiketter

allergier (23) Barnmat (19) Besvikelser (7) Bröd (22) Dessert (16) Fika (43) frukost (11) Intro (1) Jul (14) Länkar (9) Mat (64) Meny (4) Recept (122) Tips (22) Uppdatering (25) Vegan (16) Vegetarisk (18)

torsdag 24 januari 2013

Kokosmjölk

Står nu och lagar kycklinggryta (igen) och kom att tänka på en viktig sak som jag tror att många icke-allergiker nog inte tänker på. Produkter som folk antar är "rena", som exempelvis kokosmjölk, läser folk inte på och missar att många av dem innehåller stabiliseringsmedel, ofta baserade på sojasläktingar. Problemet med en del naturella kokosmjölk är att de lätt skär sig, men reder man såsen  kan man rädda den från en fullständig katastrof.

1 kommentar:

  1. Jag gillar ex vis Santa Marias "Organic coconut milk" som bara innehåller kokosnöt, vatten och guarkärnmjöl som stabiliseringsmedel. Men som du påpekar kan det skilja mellan olika märken, så det är jätteviktigt att läsa på innehållsförteckningen. Och det är en bra regel att ha med sig lupp, för ofta står det så finstilt att man behöver falkögon för att kunna läsa!

    SvaraRadera