Etiketter

allergier (23) Barnmat (19) Besvikelser (7) Bröd (22) Dessert (16) Fika (43) frukost (11) Intro (1) Jul (14) Länkar (9) Mat (64) Meny (4) Recept (122) Tips (22) Uppdatering (25) Vegan (16) Vegetarisk (18)

torsdag 23 maj 2013

Resa med multiallergiska barn

För första gången sedan barnen fick sina allergier bekräftade ska vi ut på långresa. Nu fasar jag för flygresan och undrar vad tusan de ska äta. Veganmat går inte, glutenfritt går inte, mjölk och äggfritt går inte. Frukterianmat kan gå, men det är ju inte alla frukter tösen tål och frågan är om barnen står sig på enbart frukt. Självklart kan jag ta med en del mat, men kylklampar är ju bara att glömma och hur länge är maten fräsch då?! Tips och råd emottages tacksamt!

Ha en bra torsdag allihop.

3 kommentarer:

  1. Oj, låter som en riktigt tuff utmaning! Vart ska ni resa och hur ska ni bo? Ska ni självhushålla eller bo på hotell? Är det bara flygresan du undrar över eller hela vistelsen? Och vad menar du med att vegan- och glutenfritt inte går? Jag tycker dina egna stekpannebröd låter som en god idé, med något pålägg som barnen tål. Någon glutenfri pasta borde ju kunna hålla sig ganska bra, med majskorn och andra grönsaker som de tål. Äggfria pannkakor rullade som wraps och med någon fyllning. Fruktsallad med de frukter barnen tål. Tål barnen bovete? I så fall en bovetecrunch med de torkade bär och frön som de tål, det mättar bra. Tja, det var i alla fall några försök till förslag. Hoppas ni får en jättefin resa och att alla ska få vara friska!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Veganmat baseras oftast på baljväxter/soja, så det faller bort. Barnen tål ju bara naturligt glutenfritt, så då vågar vi inte beställa det heller.
      Väl framme ska vi bo i stuga, så det tror jag inte blir några problem, men just resan och framför allt hemresan....

      Vi ska till Canada, så jag tror/hoppas inte att det ska bli problem att få tag i anpassade livsmedel.

      Radera