Etiketter

allergier (23) Barnmat (19) Besvikelser (7) Bröd (22) Dessert (16) Fika (43) frukost (11) Intro (1) Jul (14) Länkar (9) Mat (64) Meny (4) Recept (122) Tips (22) Uppdatering (25) Vegan (16) Vegetarisk (18)

lördag 8 januari 2011

Nytt år...

Tja, man kan ju inte påstå att det nya året har börjat med raketfart, speciellt inte i bloggosfären! Jag får väl skylla på att alla barnen fortfarande är lediga från skolan och vi försöker njuta av ledigheten in i det sista. Mycket "snabbmat" har det också blivit på det sista, så jag har inte ens några roliga matrecept att dela med mig av just nu, men det kommer.......

3 kommentarer:

 1. Hoppas du fortsätter blogga även om jag förstår att det är svårt att hinna med. Har stor glädje av dina tips och recept. Har två barn 9 och 7 år varav sonen (9år) är allergisk mot ägg, mjölk, soja, alla 4 sädeslagen samt hasselnötter. Det är svårt att hitta recept som är anpassade till alla hans allergier och jag blev så glad när jag hittade din blogg!!!Stort tack och hoppas du fortsätter :-)

  SvaraRadera
 2. Hej Marie!
  Tack för din uppmuntran, det låter lite som om vi sitter i samma sits. Har du några tips och recept att dela med dig av, så emottages de tacksamt!

  SvaraRadera
 3. Hej Maja
  så glad jag är att se att din blogg är igång igen :-) Ja visst är vi i samma sits och ibland är det svårt....Dina småkakor med kanel runt kanten har gjort stor succé både hos sonen och hos hans icke allergiska kompisar! Jag brukar göra egna tunnbröd att ha till utflykter som är mycket uppskattade, har också ett bra recept på våfflor. Båda recepten kommer här. Tunnbröd:
  3½ dl glutenfrimix (jag brukar ta grov mix)
  ½ tsk salt
  2 tsk bakpulver
  1½ dl vätska (jag brukar ta vatten men det går bra med äpplejuice oxå)
  Blanda torra ingredienser i en skål. Tillsätt vätska. Låt degen vila i 15 minuter. dela degen i 6 bullar. Kavla ut varje bulle till en tunn rund kaka(gärna med kruskavel) Grädda sedan i torr stekpanna på spisen på medelhög värme.
  Tunnbröden blir jättefina och goda :-)
  Vill man göra tortilla bröd tar man istället 3 dl mix o 1 dl polenta. I övrigt samma recept.
  Till våfflor ca 3 stycken tar vi
  1,5 dl fin mix (semper)
  ½ tsk bakpulver
  2 dl vatten el risdryck
  ½ dl flytande el smält mjölkfritt margarin
  Detta blir jättefina våfflor :-) tillsätt inget socker i smeten dock, blir bara tokigt. Ta på socker efteråt istället :-)
  Återkommer med mer! Har bla recept på jättesnabb god allergiknäck om du är intresserad.../Marie

  SvaraRadera