Etiketter

allergier (23) Barnmat (19) Besvikelser (7) Bröd (22) Dessert (16) Fika (43) frukost (11) Intro (1) Jul (14) Länkar (9) Mat (64) Meny (4) Recept (122) Tips (22) Uppdatering (25) Vegan (16) Vegetarisk (18)

måndag 27 december 2010

Majas Böngryta

En skvätt matolja
1 finhackad gul lök
2 finhackade klyftor vitlök
2 stora (okokta) potatisar skurna i tärningar
1 skalat och urkärnat äpple skuret i tärningar
ca 5 dl Passerade tomater
2 msk mango chutney
1 tsk äppelcidervinäger
salt, cayennepeppar och curry efter smak
2 skivade bananer (kan uteslutas)
1 burk naturella vita bönor
Fräs lök och vitlök i matoljan. Tillsätt potatis, äpple, mango chutney, vinäger, kryddor och de passerade tomaterna. Låt stå och småputtra på svag värme tills potatisbitarna är nästan färdigkokta, ca 15 minuter. Tillsätt de avrunna, sköljda bönorna och de skivade bananerna och låt grytan puttra i ytterligare 5 minuter tills allt är genomvarmt. Serveras med ris.

Mmmmm... Denna görs ibland hemma - inte för att barnen är överförtjusta i den, men deras mamma är. Detta receptet hittade jag på under min vegetariska period för en sisådär 17 år sedan och jag tycker att det står sig ännu. Ett recept som detta passar sig bra i mellandagarna, innan man festar loss på nyårsmaten.

Nyår ja.... I år har vi valt att fira hemma och vi har försökt att bestämma vad vi ska ha på menyn, men med barnens alla olika viljor har vi inte kommit så långt ännu. Jag funderar helt enkelt på att servera flera rätter så att alla kan känna sig nöjda och delaktiga och i så fall kommer vår nyårsmeny att se ut så här:
  • Räkor (Vuxenönskan)
  • Kotletter och hasselbackspotatis (6 åringens önskan)
  • Tacos med tillbehör (9 åringens önskan)
  • Pannkakor (nästa 6 årings önskan - går EJ med på att äta det till lunch!)
  • Chokladmousse till dessert eller ev. kladdkaka med glass (här är vi överrens!)

Tja, som ni kan förstå är det ju inte helt lätt med så olika smaker, men.... Om man kör räkorna som förrätt med ett gott bröd, tacos och kotletter som huvudrätt och pannkakor och chokladmousse/kladdkaka som dessert, så blir alla nöjda och glada hoppas jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar