Egentligen är det en vanlig fiskgratäng, men det lät roligare att kalla den pizzafisk tyckte barnen. Detta är ett gammalt hederligt recept som har hängt med ett tag, men som har blivit omgjort till att vara mjölkfritt.
Ugn 225°c
600 g sej eller hokifilé (fryst eller färsk)
salt+peppar
2 msk tomatpuré
1 vitlöksklyfta, pressad eller finhackad
1½ tsk oregano
2 dl risgrädde
1 dl Rapsy Frutty (färdigblandad)
Använder du fryst fisk, så tina bara så du kan skära fiskblocket i ca 2 cm tjocka skivor.
Lägg fisken i en ugnsform, salta och peppra enligt tycke och smak.
Blanda tomatpuré, oregano, vitlök, risgrädde och rapsy i en skål, häll över fisken.
Använd ev ströbröd eller brödbitar (glutenfritt förstås!) som täcke istället för ost.
Gratinera mitt i ugnen i ca 20 minuter om du använder färsk fisk och något längre om du använder frusen.
Servera med kokt potatis eller potatismos.
Allergirecept mestadels, men även lite om vardagen om att vara mamma och fru till födoämnesallergiker. Tillsammans är de mina allergiska mot spannmål, sojaprotein, mjölkprotein, ägg, mandel, jordnötter, cashewnötter, hasselnötter, valnötter, kärnfrukter, stenfrukter, kiwi, bananer, rå morötter, tomat, ärtor, krabba. Puh!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar