Etiketter

allergier (23) Barnmat (19) Besvikelser (7) Bröd (22) Dessert (16) Fika (43) frukost (11) Intro (1) Jul (14) Länkar (9) Mat (64) Meny (4) Recept (122) Tips (22) Uppdatering (25) Vegan (16) Vegetarisk (18)

fredag 17 december 2010

Lax med pastaspenat - snabbmat


Lax är favoritfisken här hemma och när fiskbilen har erbjudande på laxfilé passar vi på. Brukar ofta ha lax liggande i frysen för de tillfällen när man inte vet vad man ska äta och vill ha något NU!
1 sida laxfilé läggs i ugnsfat och kryddas med salt, vitlökspeppar och italiensk salladskrydda. Stek i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter.
Koka valfri pasta efter vad du tål och tycker bäst om.
2 påsar färsk spenat (400 g)
1 paket risgrädde (Isola Bio)
1 vitlöksklyfta
(saften av ½ citron)
Mjölkfritt margarin
Fräs vitlök och spenat tills spenaten börjar mjukna, tillsätt risgrädde och ev. citronsaft. Låt koka ihop i ett par minuter och blanda sedan med den färdigkokta pastan.
Denna rätt tar ca 20 minuter - snabbmat när den är som godast!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar