Minstingen i familjen har redan hunnit bli 1 år (vart tar tiden vägen??!) och hänger liksom bara med på ett bananskal. Mjölk- och äggallergi är konstanterad och vi misstänker även sojaallergi och pälsdjursallergi. Han är känslig mot tomat, men härom dagen tjuvade han till sig 2 mini-plommontomater från grönsaksfatet och blev bara marginellt rödflammig runt munnen UTAN klåda!! Men, för att komma till saken..... mat.
Vanligtvis brukar han äta det vi äter, men jag har även en del rätter som görs enbart till honom, bland annat denna kycklingrätt. Detta receptet är INTE spannmålsfritt, då det är gjort på Imat (Oatly), som är havrebaserat. Skulle säkert kunna gå att göra på risgrädde eller Rapsy Frutty.
1 kycklingfile skuren i stora bitar
1 morot skuren i tunna skivor
1 vitlöksklyfta - skivad
1 tsk timjan
1 paket Oatly Imat (2,5 dl)
Lägg alla ingredienser i en gryta och låt småkoka tills kycklingen är färdig. Serveras med ris eller potatis. Jag brukar alltid koka andra grönsaker till också, gärna rotfrukter eller broccoli.
Servera i önskad konsistens.
Allergirecept mestadels, men även lite om vardagen om att vara mamma och fru till födoämnesallergiker. Tillsammans är de mina allergiska mot spannmål, sojaprotein, mjölkprotein, ägg, mandel, jordnötter, cashewnötter, hasselnötter, valnötter, kärnfrukter, stenfrukter, kiwi, bananer, rå morötter, tomat, ärtor, krabba. Puh!!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar