Eftersom jag älskar choklad gjorde jag lite chokladtryffel härom dagen. I och med att den är mjölkfri, passar den inte bara till allergiker utan också veganer.
150 g mörk choklad (mjölkfri)
1 dl kokosmjölk (Kung Markatta använde jag)
1 msk kaffe
1 krm smaksättning så som; kardemumma, kanel, chili, ingefära.
Låt kokosmjölk och kryddor koka i ett par minuter. Tag av kastrullen från värmen och tillsätt kaffe och choklad. Rör om tills chokladen smält. Ställ kallt i ca 45 minuter. Rulla bollar i lagom storlek och doppa därefter i kakao eller florsocker. Förvara i kylskåp.
150 g mörk choklad (mjölkfri)
1 dl kokosmjölk (Kung Markatta använde jag)
1 msk kaffe
1 krm smaksättning så som; kardemumma, kanel, chili, ingefära.
Låt kokosmjölk och kryddor koka i ett par minuter. Tag av kastrullen från värmen och tillsätt kaffe och choklad. Rör om tills chokladen smält. Ställ kallt i ca 45 minuter. Rulla bollar i lagom storlek och doppa därefter i kakao eller florsocker. Förvara i kylskåp.
Oj, så gott det låter. Choklad och kokos gillar jag :)
SvaraRaderaJag tyckte de var supergoda, men barnen var inte förtjusta i kardemummasmaken så nästa gång kanske lite vanilj??! Blir rätt så mjuka när de står ute, så jag funderar på att sätta dem i knäck/ischokladformar nästa gång.
SvaraRaderaHej!
SvaraRaderaDitt recept låter toppen! Men vad är det för mjölkfri choklad du har använt?
// Nathalie
Hej Natalie!
SvaraRaderaJag använder ofta Plamils mjölkfria choklad. Även mörk choklad av god kvalitet ska vara mjölkfri, tror att jag ha användt Lindt.
Åh, det låter ljuvligt med kokosmjölk i tryfflarna!
SvaraRadera