Etiketter

allergier (22) Barnmat (19) Besvikelser (6) Bröd (22) Dessert (16) Fika (43) frukost (11) Intro (1) Jul (14) Länkar (9) Mat (64) Meny (4) Recept (122) Tips (22) Uppdatering (24) Vegan (16) Vegetarisk (18)

söndag 5 december 2010

Mjölkfri chokladtryffel - julgodis


Eftersom jag älskar choklad gjorde jag lite chokladtryffel härom dagen. I och med att den är mjölkfri, passar den inte bara till allergiker utan också veganer.

150 g mörk choklad (mjölkfri)
1 dl kokosmjölk (Kung Markatta använde jag)
1 msk kaffe
1 krm smaksättning så som; kardemumma, kanel, chili, ingefära.

Låt kokosmjölk och kryddor koka i ett par minuter. Tag av kastrullen från värmen och tillsätt kaffe och choklad. Rör om tills chokladen smält. Ställ kallt i ca 45 minuter. Rulla bollar i lagom storlek och doppa därefter i kakao eller florsocker. Förvara i kylskåp.

5 kommentarer:

  1. Oj, så gott det låter. Choklad och kokos gillar jag :)

    SvaraRadera
  2. Jag tyckte de var supergoda, men barnen var inte förtjusta i kardemummasmaken så nästa gång kanske lite vanilj??! Blir rätt så mjuka när de står ute, så jag funderar på att sätta dem i knäck/ischokladformar nästa gång.

    SvaraRadera
  3. Hej!
    Ditt recept låter toppen! Men vad är det för mjölkfri choklad du har använt?
    // Nathalie

    SvaraRadera
  4. Hej Natalie!
    Jag använder ofta Plamils mjölkfria choklad. Även mörk choklad av god kvalitet ska vara mjölkfri, tror att jag ha användt Lindt.

    SvaraRadera
  5. Åh, det låter ljuvligt med kokosmjölk i tryfflarna!

    SvaraRadera