Etiketter

allergier (23) Barnmat (19) Besvikelser (7) Bröd (22) Dessert (16) Fika (43) frukost (11) Intro (1) Jul (14) Länkar (9) Mat (64) Meny (4) Recept (122) Tips (22) Uppdatering (25) Vegan (16) Vegetarisk (18)

måndag 13 december 2010

Mjuk pepparkaka..


..hör julen till, men kan avnjutas andra tider på året också. Blandade två recept och då blev resultatet så här gott!

Ugn 175°c

2½ dl socker
3 dl Semper Fin Mix
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 krm malda nejlikor
1½ dl risdryck
100 g smält mjölkfri margarin

Blanda de torra ingredienserna. Smält smöret och tillsätt risdrycken. Blanda alla ingredienser och klicka över smeten i en smord och bröad (PO-fiber) rund form. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter.

3 kommentarer:

  1. HEJ har du några tips om kakan sjunker ihop och blev väldigt lös? Lyckas så bra med bullar men sockerkakor har jag inte lyckats med. Mia

    SvaraRadera
  2. Hmmm.... Den blir ju inte jättehög denna kakan, så det gäller att välja rätt form - jag har dock inte råkat ut för att den blir lös. Eftersom finmixen är angivet i dl, så kanske det blev lite för lite mjöl - jag får nog baka om den och väga finmixen denna gången.

    SvaraRadera
  3. Tillagade den igår och då vägde jag mixen.190 g blev det.

    SvaraRadera