Bakade till kalas härom dagen och ville att dottern också skulle få prova på något nytt - dessa frallor blev omtyckta av alla t.o.m. den kräsna kusinen ;-)
Ugn 225 grader
½ dl Pofiber
1 msk fiberhusk
1 dl fibrex
1 tsk salt
1 paket jäst
4 dl kokande vatten
3½ dl rismjölk
½ dl olja
3/4 tsk bakpulver
565 g Semper Grov Mix
Blanda pofiber, fiberhusk, fibrex och salt och häll sedan på det kokande vattnet. Låt stå och svälla i minst 10 minuter. Tillsätt 3 dl kall rismjölk för att kyla ned blandningen. Rör ut jästen i den resterande rismjölken och blanda i tillsammans med övriga ingredienser. Mjöla händerna med Maizena och forma degen till 12-14 frallor. Lägg frallorna på bakpapper på plåten, lägg över en fuktig bakduk och låt jäsa i 40-60 minuter. Grädda på mittersta falsen i ugnen i ca 17 minuter.
Ugn 225 grader
½ dl Pofiber
1 msk fiberhusk
1 dl fibrex
1 tsk salt
1 paket jäst
4 dl kokande vatten
3½ dl rismjölk
½ dl olja
3/4 tsk bakpulver
565 g Semper Grov Mix
Blanda pofiber, fiberhusk, fibrex och salt och häll sedan på det kokande vattnet. Låt stå och svälla i minst 10 minuter. Tillsätt 3 dl kall rismjölk för att kyla ned blandningen. Rör ut jästen i den resterande rismjölken och blanda i tillsammans med övriga ingredienser. Mjöla händerna med Maizena och forma degen till 12-14 frallor. Lägg frallorna på bakpapper på plåten, lägg över en fuktig bakduk och låt jäsa i 40-60 minuter. Grädda på mittersta falsen i ugnen i ca 17 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar