Etiketter

allergier (22) Barnmat (19) Besvikelser (6) Bröd (22) Dessert (16) Fika (43) frukost (11) Intro (1) Jul (14) Länkar (9) Mat (64) Meny (4) Recept (122) Tips (22) Uppdatering (24) Vegan (16) Vegetarisk (18)

lördag 16 april 2011

Fiberfrallor



Bakade till kalas härom dagen och ville att dottern också skulle få prova på något nytt - dessa frallor blev omtyckta av alla t.o.m. den kräsna kusinen ;-)

Ugn 225 grader

½ dl Pofiber
1 msk fiberhusk
1 dl fibrex
1 tsk salt
1 paket jäst
4 dl kokande vatten
3½ dl rismjölk
½ dl olja
3/4 tsk bakpulver
565 g Semper Grov Mix

Blanda pofiber, fiberhusk, fibrex och salt och häll sedan på det kokande vattnet. Låt stå och svälla i minst 10 minuter. Tillsätt 3 dl kall rismjölk för att kyla ned blandningen. Rör ut jästen i den resterande rismjölken och blanda i tillsammans med övriga ingredienser. Mjöla händerna med Maizena och forma degen till 12-14 frallor. Lägg frallorna på bakpapper på plåten, lägg över en fuktig bakduk och låt jäsa i 40-60 minuter. Grädda på mittersta falsen i ugnen i ca 17 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar