Etiketter

allergier (23) Barnmat (19) Besvikelser (7) Bröd (22) Dessert (16) Fika (43) frukost (11) Intro (1) Jul (14) Länkar (9) Mat (64) Meny (4) Recept (122) Tips (22) Uppdatering (25) Vegan (16) Vegetarisk (18)

tisdag 5 april 2011

Müsli

Gav mig på att göra egen müsli till tösen härom dagen och det blev lyckat. Passa noga i ugnen bara, för det går från gyllenbrunt till bränt på ett ögonblick.

  • 2 dl hirsflingor

  • 1½ dl fibrex

  • 1 dl solroskärnor

  • ½ dl sesamfrön

  • 1 dl hackad mandel

  • 1 tsk vaniljpulver

  • 2-3 msk socker

  • 25 g mjölkfritt margarin

Blanda alla torra ingredienser och sprid ut i en ungsfast form eller långpanna. Klicka över margarinet. Rosta i hög ugnsvärme tills gyllenbrunt. Rör om efter några minuter, när margarinet har smält. Om man tycker om fruktmüsli så är det bara att tillsätta valfria torkade frukter EFTER müslin har rostats.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar