
Gjorde jättegoda tekakor till tösen igår, pojkarna tycke t.o.m. att de var bättre än de vanliga tekakorna som jag bakade härom dagen. Jag hade lite Sinlac (grötpulver) kvar i skåpet, då lilleman ratat denna och matvägrat när den serverades. Tycker inte om att slänga saker och använde därför pulvret i baket.
Ugn 225 grader
1 dl Pofiber
1½ dl Sinlac
1 msk fiberhusk
5 dl vatten
1 paket jäst
1½ dl rismjölk
3/4 dl flytande margarin
3/4 dl vit sirap
1½-2 tsk kardemumma
½ tsk salt
1 tsk bakpulver
735 g Semper Grov mix
Blanda pofiber, sinlac och fiberhusk - tillsätt vatten, rör runt och låt det svälla i ca 10 minuter.
Lös upp jästen i rumstempererad rismjölk och blanda detta med ovanstående "smet". Tillsätt övriga ingredienser, ta dock mjölmixen lite i taget.
Forma degen till runda frallor, sätt på bakplåten och platta ut till tekakor. Nagga tekakorna med en gaffel. Låt jäsa under fuktig bakduk i ca 1 timme. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Kul att de blev uppskattade! Ser jättegott ut. Snart snart ska jag nog våga mig på något jäsbröd igen, det tar lite tid för mig att komma över jobbiga bak ;-)
SvaraRaderaVad är sinlac?
SvaraRaderaPernilla
Sinlac är grötpulver, gluten och mjölkfritt. Inget vidare gott som gröt, då det är alldeles för sött, men det funkar bra att baka med.
SvaraRadera