Dessa frallor blev något kompakta, men lika goda för det. Misstaget jag gjorde var att det gick lång tid mellan det att jag löste upp jästen i vatten, innan den faktiskt kom ner i degen. Inga kort på detta recept, men ska försöka lägga upp annat recept senare denna veckan.
Ugn 225 grader
1 msk Fiberhusk
1 dl Fibrex
9 dl vätska (vatten, risdryck)
1½ tsk salt
1½ tsk agavesirap
1 pkt jäst
3/4 dl olja
4 dl majsmjöl
850 g Semper Grov Mix
Blanda fiberhusk, fibrex, salt, agavesirap och ca 8 dl vätska - spara lite för att lösa jästen i. Låt blandningen stå och svälla i ca 10 minuter. Blanda ut jästen i resterande vätska och blanda i. Tillsätt olja och majsmjöl och därefter Semper Grov Mix lite i taget. Forma ovala frallor. Låt jäsa på plåten under fuktad bakduk i ca 1 timme. Grädda på mittenfalsen i ca 15 minuter.
Allergirecept mestadels, men även lite om vardagen om att vara mamma och fru till födoämnesallergiker. Tillsammans är de mina allergiska mot spannmål, sojaprotein, mjölkprotein, ägg, mandel, jordnötter, cashewnötter, hasselnötter, valnötter, kärnfrukter, stenfrukter, kiwi, bananer, rå morötter, tomat, ärtor, krabba. Puh!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar