Etiketter

allergier (23) Barnmat (19) Besvikelser (7) Bröd (22) Dessert (16) Fika (43) frukost (11) Intro (1) Jul (14) Länkar (9) Mat (64) Meny (4) Recept (122) Tips (22) Uppdatering (25) Vegan (16) Vegetarisk (18)

måndag 11 april 2011

Majsfrallor

Dessa frallor blev något kompakta, men lika goda för det. Misstaget jag gjorde var att det gick lång tid mellan det att jag löste upp jästen i vatten, innan den faktiskt kom ner i degen. Inga kort på detta recept, men ska försöka lägga upp annat recept senare denna veckan.
Ugn 225 grader

1 msk Fiberhusk
1 dl Fibrex
9 dl vätska (vatten, risdryck)
1½ tsk salt
1½ tsk agavesirap
1 pkt jäst
3/4 dl olja
4 dl majsmjöl
850 g Semper Grov Mix

Blanda fiberhusk, fibrex, salt, agavesirap och ca 8 dl vätska - spara lite för att lösa jästen i. Låt blandningen stå och svälla i ca 10 minuter. Blanda ut jästen i resterande vätska och blanda i. Tillsätt olja och majsmjöl och därefter Semper Grov Mix lite i taget. Forma ovala frallor. Låt jäsa på plåten under fuktad bakduk i ca 1 timme. Grädda på mittenfalsen i ca 15 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar