Etiketter

allergier (22) Barnmat (19) Besvikelser (6) Bröd (22) Dessert (16) Fika (43) frukost (11) Intro (1) Jul (14) Länkar (9) Mat (64) Meny (4) Recept (122) Tips (22) Uppdatering (24) Vegan (16) Vegetarisk (18)

torsdag 16 juni 2011

Nyponbröd

Frallor med lite mer smak och färg är en skön omväxling....

Ugn 200 grader (varmluft)

1½ dl Fibrex
1 msk fiberhusk
1 dl po fiber
8 + 1½ dl kallt vatten
1 paket jäst (50 g)
1½ tsk salt
½ tsk bakpulver
1½ tsk socker
1 dl nyponskals mjöl
ca 875 g Semper Grov Mix

Blanda fibrex, fiberhusk, pofiber och 8 dl vatten - låt svälla i ca 10 minuter. Rör ut jästen i 1½ dl vatten och tillsätt till ovanstående blandning. Tillsätt salt, bakpulver, socker och nyponmjöl och blanda väl. Tillsätt mjölmixen lite i taget, arbeta väl i maskin (ca 8-10 min). Mjöla händerna med Maizena och forma till runda eller ovala frallor. Jag fick ut 16 st. Låt jäsa i ca 50 minuter under fuktig bakduk. Grädda mitt i ugnen i ca 20-22 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar