Allergirecept mestadels, men även lite om vardagen om att vara mamma och fru till födoämnesallergiker. Tillsammans är de mina allergiska mot spannmål, sojaprotein, mjölkprotein, ägg, mandel, jordnötter, cashewnötter, hasselnötter, valnötter, kärnfrukter, stenfrukter, kiwi, bananer, rå morötter, tomat, ärtor, krabba. Puh!!
torsdag 2 juni 2011
Pestokyckling med bacon
Visst fastnar man i gamla hjulspår och lagar samma mat om och om igen. Igår var det då dags för kycklingfiléer och jag hade ingen lust att laga våra välkända recept, då jag totalt har tröttnat på dem. Hade även ett paket bacon liggande i kylen, så jag bestämde att använda den också. Improviserade fram detta recept och det blev riktigt gott, prova det du med!!
Ugn 200 grader
6 kycklingfiléer
½ dl olivolja
1½ msk torkad basilika
½ tsk salt
2 vitlöksklyftor
1 paket bacon
Ansa kycklingfiléerna och lägg på folie i långpannan. Blanda basilika och salt och smula ihop med fingrarna, tillsätt olivolja och vitlök. Bred pesto-blandningen över kycklingfiléerna (på båda sidorna). Täck översidan av kycklingfilén med en eller 2 skivor bacon.
Tillaga mitt i ugnen i ca 20 minuter.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Tack för tipset! Var gött :)
SvaraRadera