Är såååå trött på falukorv, men det är så behändigt att ha ett "snabbmats" alternativ att vi ofta köper hem och har i frysen. Ville förnya min repetoar vad gäller falukorv och bläddrade igenom massor med receptböcker och fastnade för det här receptet i Ulla Månssons bok "God mat för allergiker och andra". Jag har modifierat receptet något lite, men det är sällan jag kan (eller vill) använda ett recept rakt av. Pröva och du kanske hittar en ny falukorvsfavorit.
½ vitkålshuvud (ca 1 kg)
2 gula lökar
1 stor klyfta vitlök
2-300 g hackad spenat
½-1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 tsk spiskummin
2 dl buljong
1 kg falukorv
mjölkfritt margarin eller olja
Strimla vitkål och hacka lök och vitlök. Bryn kål, lök och vitlök i mjölkfritt margarin/olja, tillsätt övriga ingredienser och låt småputtra i ca 10 minuter. Servera med potatis eller ris.
Allergirecept mestadels, men även lite om vardagen om att vara mamma och fru till födoämnesallergiker. Tillsammans är de mina allergiska mot spannmål, sojaprotein, mjölkprotein, ägg, mandel, jordnötter, cashewnötter, hasselnötter, valnötter, kärnfrukter, stenfrukter, kiwi, bananer, rå morötter, tomat, ärtor, krabba. Puh!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar