Finns det något enklare och mer tacksamt att laga än smulpaj?! Använd vilka bär eller frukter du vill, smula på degen och grädda i ca 20-25 minuter och voilá desserten är färdig.
Idag fick det bli rabarber och hallon, mums!!
Ugn 175 grader
Ca 6 stjälkar rabarber skurna i skivor
1 paket frysta hallon
2½ msk råsocker
Blanda ihop rabarber, hallon och socker och låt stå en stund medan du gör iordning formarna.
Smöra 2 ugnsfasta formar med mjölkfritt margarin och fördela frukten här i.
4 msk socker
4 dl Semper Fin Mix
175 g mjölkfritt margarin
Blanda ihop ovanstående ingredienser med fingrarna och smula över frukten.
Grädda rätt långt ner i ugnen i ca 20-25 minuter, servera med vaniljsås.
Smulpaj smakar bäst ljummen, så det är bra att planera att man tar ut den innan man sätter sig ner och äter middag, så är den ätklar när det är dags för dessert.
Allergirecept mestadels, men även lite om vardagen om att vara mamma och fru till födoämnesallergiker. Tillsammans är de mina allergiska mot spannmål, sojaprotein, mjölkprotein, ägg, mandel, jordnötter, cashewnötter, hasselnötter, valnötter, kärnfrukter, stenfrukter, kiwi, bananer, rå morötter, tomat, ärtor, krabba. Puh!!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar