Ska du ha gäster och vet inte vad du ska bjuda på?!
Dessa muffins passar de flesta, då de är:
- spannmålsfria (och därmed glutenfria)
- mjölkfria (och därmed laktosfria)
- äggfria
- sojafria.
Hallonmuffins ca 12 st Ugn: 180-200 grader celcius
125 g mjölkfritt margarin (smält)
1½ dl linfröavkok*
1½ dl rismjöl
1½ dl potatismjöl
1½ dl socker
½ dl kokmarsánpulver** (OBS! Endast denna som är mjölkfri!)
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 pkt frysta hallon
*Linfröavkok
2 msk linfrön
2 dl vatten
Koka i ca 5-6 min, sila ifrån linfröna. Använd gärna de avsilade linfrön till brödbak.
Avkoket har nu en konsistens som påminner om rå äggvita.
Låt svalna något.
** Kokmarsánpulver kan uteslutas, men ta då ½ dl mer rismjöl.
Blanda alla torra ingredienser noga.
Tillsätt margarin och linfröavkok, blanda noga med en slickepott.
Tillsätt till sist de frysta hallonen och vänd försiktigt runt i smeten.
Ställ papperssformarna i en muffinsplåt och fyll till 2/3.
Grädda i ca 25 min på mittersta falsen.
Ta muffinsen ur plåten och låt svalna på tallrik.
Ät och njut!!
Åh så bra att jag hittade din blogg, behöver allergivänliga bakverk...
SvaraRaderaGår det att byta ut rismjölet mot vetemjöl rakt av? Behöver ägg och mjölk fritt, men inte glutenfritt.
Linfröavkoket, ska det "ersätta" ägget?
Tack på förhand //Sarah
Har aldrig provat med vetemjöl, men testa - det går säkert bra. Ja, linfröavkok är istället för ägg. Kul att du hittade hit, alla recept här är ägg- och mjölkfria, soja- och spannmålsfria.
SvaraRadera