Gjorde dessa idag och de var mumsiga tyckte både jag och maken.
Ugn 225 grader.
½ pkt jäst
4 dl kallt vatten
2 tsk fiberhusk
1 tsk honung
1 tsk salt
400 g Finax Naturligt glutenfri mix
Lös upp jästen i vätskan, tillsätt fiberhusk. Rör om och låt svälla i ca 10 minuter. Tillsätt övriga ingredienser - mjölet lite i taget dock. Arbeta väl i assistent eller med degkrokar.
Dela degen i fyra bitar, forma till bullar och platta sedan ut till runda brödkakor direkt på plåten (på bakpapper). Låt jäsa i ca 20 min. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min.
Allergirecept mestadels, men även lite om vardagen om att vara mamma och fru till födoämnesallergiker. Tillsammans är de mina allergiska mot spannmål, sojaprotein, mjölkprotein, ägg, mandel, jordnötter, cashewnötter, hasselnötter, valnötter, kärnfrukter, stenfrukter, kiwi, bananer, rå morötter, tomat, ärtor, krabba. Puh!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar