Allergirecept mestadels, men även lite om vardagen om att vara mamma och fru till födoämnesallergiker. Tillsammans är de mina allergiska mot spannmål, sojaprotein, mjölkprotein, ägg, mandel, jordnötter, cashewnötter, hasselnötter, valnötter, kärnfrukter, stenfrukter, kiwi, bananer, rå morötter, tomat, ärtor, krabba. Puh!!
fredag 20 maj 2011
Snabb fiskgryta
Hade inget färdiglagat och vi var alla hungriga och griniga, så det blev till att slänga ihop något snabbt. Hade fryst fisk och frysta räkor hemma (fast det hade nog blivit mycket godare med färska råvaror!) och lite varierat med grönsaker. Slängde snabbt ihop en gryta och det blev succé (i alla fall för de flesta av oss).
500 g färsk fisk i stora tärningar (vi använde lax, sej och torsk)
100 g färska skalade räkor
1 lime
2 dl frusen majs
1 vitlöksklyfta
3-4 salladslökar
1 burk kokosmjölk
finhackad färsk röd chili (jag tog ca 1/5)
salt
Börja med att stek fisktärningarna i lite neutral olja, häll därefter i den hackade salladslöken, den finhackade vitlöken och den finhackade chilin. Häll på kokosmjölk och tillsätt majs, limejuice och salt. Låt puttra i ca 5 min tills fisken är nästan färdig, sänk värmen och tillsätt räkorna - får EJ kokas, då blir räkorna sega och tråkiga! Smaka av med salt. Servera med ris eller risnudlar.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar