Allergirecept mestadels, men även lite om vardagen om att vara mamma och fru till födoämnesallergiker. Tillsammans är de mina allergiska mot spannmål, sojaprotein, mjölkprotein, ägg, mandel, jordnötter, cashewnötter, hasselnötter, valnötter, kärnfrukter, stenfrukter, kiwi, bananer, rå morötter, tomat, ärtor, krabba. Puh!!
måndag 23 maj 2011
Kyckling med basilika
En av min mans favoritrecept och jag gör tummarna upp från sidolinjen (för en gångs skull ;-)). Detta är ursprungligen ett viktväktar-recept, men vi har modifierat det lite.
Då vi ju är en storfamilj och även behöver matlådor till jobbet brukar vi göra av ca 1 kg kyckling, men man kan med fördel halvera receptet om man är färre.
ca 1 kg kycklingfiléer
1 stor purjolök eller 2 späda
½ dl hackad färsk basilika
1 dl hackad persilja
1-2 tsk timjan
salt och peppar efter smak (vi brukar ta ca 1 tsk salt och något kryddmått peppar)
5 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1½ dl Rapsy Frutty (färdigblandad)
Dela varje kycklingfilé i 3 mindre bitar och bryn dem sedan hastigt i lite mjölkfritt margarin. Skär purjolöken i skivor och låt den fräsa med kycklingen i några minuter. Tillsätt kryddor och örter. Smula över buljongtärningen och tillsätt vatten. Låt koka på svag värme i ca5-6 min, blanda sedan i Rapsy och låt det puttra ytterligare några minuter tills kycklingen är färdig. Red med maizena utrört i vatten. Servera med ris och färska grönsaker.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar