
En av min mans favoritrecept och jag gör tummarna upp från sidolinjen (för en gångs skull ;-)). Detta är ursprungligen ett viktväktar-recept, men vi har modifierat det lite.
Då vi ju är en storfamilj och även behöver matlådor till jobbet brukar vi göra av ca 1 kg kyckling, men man kan med fördel halvera receptet om man är färre.
ca 1 kg kycklingfiléer
1 stor purjolök eller 2 späda
½ dl hackad färsk basilika
1 dl hackad persilja
1-2 tsk timjan
salt och peppar efter smak (vi brukar ta ca 1 tsk salt och något kryddmått peppar)
5 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1½ dl Rapsy Frutty (färdigblandad)
Dela varje kycklingfilé i 3 mindre bitar och bryn dem sedan hastigt i lite mjölkfritt margarin. Skär purjolöken i skivor och låt den fräsa med kycklingen i några minuter. Tillsätt kryddor och örter. Smula över buljongtärningen och tillsätt vatten. Låt koka på svag värme i ca5-6 min, blanda sedan i Rapsy och låt det puttra ytterligare några minuter tills kycklingen är färdig. Red med maizena utrört i vatten. Servera med ris och färska grönsaker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar