Hittade nyligen detta recept på glass i en av min mammas danska veckotidningar. Har flera gånger tänkt att prova det, men det har inte blivit av ännu. Lägger för första gången ut ett oprövat recept, bara för att det lät så gott. Kommentera gärna och tala om hur det blev.
600 g färsk ananas (efter skal och stam är bortskurna)
2 dl socker
2½ dl kokosmjölk (OBS! Inte light)
saften av 2 limefrukter
(100 g mjölkfri choklad)
Skär ananasen i stora tärningar och lägg i en plastpåse eller behållare och frys in. Låt ligga i frysen t.o.m. nästa dag eller tills de är helt genomfrusna.
Lägg de frusna ananasbitarna i en matberedare (mixerbladet på), tillsätt övriga ingredienser och kör tills du har en mjuk, slät glass. Tillsätt ev. hackad mjölkfri choklad. Serveras för sig eller tillsammans med en tropisk fruktsallad.
Allergirecept mestadels, men även lite om vardagen om att vara mamma och fru till födoämnesallergiker. Tillsammans är de mina allergiska mot spannmål, sojaprotein, mjölkprotein, ägg, mandel, jordnötter, cashewnötter, hasselnötter, valnötter, kärnfrukter, stenfrukter, kiwi, bananer, rå morötter, tomat, ärtor, krabba. Puh!!
söndag 29 maj 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Låter riktigt smarrigt!
SvaraRadera