Etiketter

allergier (23) Barnmat (19) Besvikelser (7) Bröd (22) Dessert (16) Fika (43) frukost (11) Intro (1) Jul (14) Länkar (9) Mat (64) Meny (4) Recept (122) Tips (22) Uppdatering (25) Vegan (16) Vegetarisk (18)

lördag 19 februari 2011

Mandeltårta med chokladkräm


.... eller kanske skulle kalla den "vit kladdkaka" enligt kompisen. Ett enkelt recept och gott smakar det ju också.

Ugn 175°c

500 g grovt riven mandelmassa
100 g smält mjölkfritt margarin
2½ dl linfröavkok
2 tsk bakpulver

Blanda alla ingredienser och häll smeten i en smord och bröad (po-fiber) springform (min är 26 cm i diameter). Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Låt kakan svalna något och bred sedan på chokladkrämen.
Chokladkräm alt 1
Gör en chokladsås, använd ca 1½ dl av denna.
Häll chokladsåsen i en kastrull och värm upp, red med maizena utrört i vatten tills chokladsåsen tjocknar. Tänk på att den stelnar ytterligare när den svalnar.

Chokladkräm alt 2
100 g mörk choklad
25 g mjölkfritt margarin
Smält chokladen i micro eller vattenbad, smält smöret i den varma chokladblandningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar