.... eller kanske skulle kalla den "vit kladdkaka" enligt kompisen. Ett enkelt recept och gott smakar det ju också.
Ugn 175°c
500 g grovt riven mandelmassa
100 g smält mjölkfritt margarin
2½ dl linfröavkok
2 tsk bakpulver
Ugn 175°c
500 g grovt riven mandelmassa
100 g smält mjölkfritt margarin
2½ dl linfröavkok
2 tsk bakpulver
Blanda alla ingredienser och häll smeten i en smord och bröad (po-fiber) springform (min är 26 cm i diameter). Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Låt kakan svalna något och bred sedan på chokladkrämen.
Chokladkräm alt 1
Gör en chokladsås, använd ca 1½ dl av denna.
Gör en chokladsås, använd ca 1½ dl av denna.
Häll chokladsåsen i en kastrull och värm upp, red med maizena utrört i vatten tills chokladsåsen tjocknar. Tänk på att den stelnar ytterligare när den svalnar.
Chokladkräm alt 2
100 g mörk choklad
25 g mjölkfritt margarin
Smält chokladen i micro eller vattenbad, smält smöret i den varma chokladblandningen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar