Tyckte att detta behövde en egen liten rad...
2 dl vatten
2 msk linfrön
Kokas i ca 5-6 min. Sila ifrån linfröna och använd i brödbak. Vätskan som är kvar påminner i konsistensen om rå äggvita och användes som bindemedel i kakor istället för ägg.
Allergirecept mestadels, men även lite om vardagen om att vara mamma och fru till födoämnesallergiker. Tillsammans är de mina allergiska mot spannmål, sojaprotein, mjölkprotein, ägg, mandel, jordnötter, cashewnötter, hasselnötter, valnötter, kärnfrukter, stenfrukter, kiwi, bananer, rå morötter, tomat, ärtor, krabba. Puh!!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Bra tips. Tack!! Några frågor 1.Hur mycket ägg motsvarar detta avkok? Ett ägg eller mer?
SvaraRadera2.Det varnas ju för att man inte ska äta mer än en tesked linfröolja per dag (blåsyra) - finns det ingen risk för att man får i sig för mycket linfrön via avkoket??
Det är väl krossade linfrön som man ska akta sig för, tror jag :)? Jag chansar på att detta är recept för ett ägg.Vi får se hur det går :)
Radera