Etiketter

allergier (23) Barnmat (19) Besvikelser (7) Bröd (22) Dessert (16) Fika (43) frukost (11) Intro (1) Jul (14) Länkar (9) Mat (64) Meny (4) Recept (122) Tips (22) Uppdatering (25) Vegan (16) Vegetarisk (18)

torsdag 21 oktober 2010

Linfröavkok istället för ägg

Tyckte att detta behövde en egen liten rad...

2 dl vatten
2 msk linfrön

Kokas i ca 5-6 min. Sila ifrån linfröna och använd i brödbak. Vätskan som är kvar påminner i konsistensen om rå äggvita och användes som bindemedel i kakor istället för ägg.

2 kommentarer:

  1. Bra tips. Tack!! Några frågor 1.Hur mycket ägg motsvarar detta avkok? Ett ägg eller mer?
    2.Det varnas ju för att man inte ska äta mer än en tesked linfröolja per dag (blåsyra) - finns det ingen risk för att man får i sig för mycket linfrön via avkoket??

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är väl krossade linfrön som man ska akta sig för, tror jag :)? Jag chansar på att detta är recept för ett ägg.Vi får se hur det går :)

      Radera