Jodå, kladdkakan var ätbar den också! Kanske lite väl kladdig, men ack så god. Detta är en kaka som måste stå i kylskåpet i minst 8 timmar innan den skärs upp.
Ugn 175 grader
1½ dl rismjöl
1½ dl mandelmjöl (kan göras själv i matberedare)
2 dl socker
100 g Carlshamn mjölkfritt margarin
*Se separat "recept"
Smöra och bröa (jag använde riven kokos) en liten form med löstagbara kanter.
Blanda ihop de torra ingredienserna, tillsätt linfröavkoket och det smälta mf margarinet. Blanda väl. Grädda på mittersta falsen, tag ut kakan efter ca 15 min och banka den lite i bordet så att den faller ihop, grädda i ytterligare 15 min. Låt kakan svalna innan du sätter in den i kylen. Den går INTE att ta ut ur formen innan den är kall, så låt den gärna stå över natten. Serveras med fördel tillsammans med glassen som finns i tidigare receptinlägg.
Ugn 175 grader
1½ dl rismjöl
1½ dl mandelmjöl (kan göras själv i matberedare)
2 dl socker
3/4 dl kakao
½ tsk salt
2 tsk vaniljsocker
½ tsk bakpulver
1½ dl linfröavkok*100 g Carlshamn mjölkfritt margarin
*Se separat "recept"
Smöra och bröa (jag använde riven kokos) en liten form med löstagbara kanter.
Blanda ihop de torra ingredienserna, tillsätt linfröavkoket och det smälta mf margarinet. Blanda väl. Grädda på mittersta falsen, tag ut kakan efter ca 15 min och banka den lite i bordet så att den faller ihop, grädda i ytterligare 15 min. Låt kakan svalna innan du sätter in den i kylen. Den går INTE att ta ut ur formen innan den är kall, så låt den gärna stå över natten. Serveras med fördel tillsammans med glassen som finns i tidigare receptinlägg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar