Ja, det blev faktiskt pannkaka till middag idag. Eller rättare sagt - det blev pannkaka av pannkakan. Visst har vi alla vårt alldeles egna favoritrecept på pannkaka, det som gör att just vår pannkaka smakar bättre än grannens/kompisens/kollegans. När man tänker efter så innehåller pannkakor egentligen inte särskilt många ingredienser, utan baseras alla på mjölk, ägg och vetemjöl. Om man plötsligt inte kan använda en av dessa ingredienser är det fortfarande relativt enkelt, men om man inte kan använda några av dem då, vad finns det egentligen kvar av pannkakan?! Om man rent krasst tittar i min ingredienslista så återstår bara socker, vaniljsocker och salt.....
Jag brukar vanligtvis göra flera olika pannkakssmeter, men tänkte slippa detta bestyret idag och göra en som ALLA kunde äta. Jag använde Sempers Fin Mix istället för vetemjöl, risdryck istället för mjölk och No-Egg istället för ägg. Detta är nog första, enda och sista gången jag använder No-Egg - tyckte inte alls att jag fick till det. Pannkakor blev det visserligen, men inte den frasigt spröda varianten, näe de här var mer svampiga och sega :-P . Barnen åt dock med god aptit, så helt oätliga var de inte, men ändå.... Alltså blir det inget recept att dela idag.
Allergirecept mestadels, men även lite om vardagen om att vara mamma och fru till födoämnesallergiker. Tillsammans är de mina allergiska mot spannmål, sojaprotein, mjölkprotein, ägg, mandel, jordnötter, cashewnötter, hasselnötter, valnötter, kärnfrukter, stenfrukter, kiwi, bananer, rå morötter, tomat, ärtor, krabba. Puh!!
tisdag 26 oktober 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Hmm, lurigt, måste vara NO-egg som rör till det hela.
SvaraRaderaGjorde själv pannkakor till lunch som var supergoda! De innehåller dock ägg...
3ägg
2msk potatismjöl
1msk bovetemjöl
3dl rismjölk
De höll ihop jätte fint och smakade kanon!
/Marcus
Hej!
SvaraRaderaNy läsare, därför kommer en kommentar på ett gammalt inlägg.
Min man (som är pannkaksbagaren i vår familj) brukar göra pannkakor på sempers finmix, havremjölk och ägg (då vi tål det). En gång tyckte han att smeten blev så tunn och att den fastnade så lätt i stekpannan. Han hade glömt ägget!!! Den enda riktiga ingrediensen. Men pannkakor blev det ändå och barnen åt med god aptit! :)