knappt 1 dl Tomatpuré
½ dl Rapsy Frutty (färdigblandad!)
1 msk Garam Masala
½ tsk Chilipulver (eller efter smak)
2 Vitlöksklyftor hackade eller pressade
½ dl Mango Chutney
1-2 tsk Salt
1 tsk Socker (kan uteslutas)
1 dl Raps eller Majsolja
Ca 1 kg Kycklingfiléer i tärningar (ca 3x3 cm)
3½ dl vatten
1 paket risgrädde (2 dl)
Blanda kryddorna och Rapsyn i en skål. Värm oljan i en gryta och häll i kryddblandningen. Sänk värmen och låt puttra i 2-3 min. Tillsätt kycklingtärningarna och rör om väl tills de är täckta av kryddsåsen. Tillsätt vatten och risgrädden och låt puttra i ca 10-15 min. Red ev. med Maizena och vatten om du tycker att såsen är för tunn.
Om du inte är allergisk men vill prova detta med "vanliga" ingredienser så byter du ut Rapsyn mot naturell yogurt och risgrädden mot matlagninggrädde.
Ät och njut!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar