Etiketter

allergier (22) Barnmat (19) Besvikelser (6) Bröd (22) Dessert (16) Fika (43) frukost (11) Intro (1) Jul (14) Länkar (9) Mat (64) Meny (4) Recept (122) Tips (22) Uppdatering (24) Vegan (16) Vegetarisk (18)

lördag 16 oktober 2010

Indisk kycklinggryta

Detta är ett recept som jag har modifierat för att det ska passa oss, vi älskar denna rätt allihop! Serveras med fördel med basmatiris.

knappt 1 dl Tomatpuré
½ dl Rapsy Frutty (färdigblandad!)
1 msk Garam Masala
½ tsk Chilipulver (eller efter smak)
2 Vitlöksklyftor hackade eller pressade
½ dl Mango Chutney
1-2 tsk Salt
1 tsk Socker (kan uteslutas)
1 dl Raps eller Majsolja
Ca 1 kg Kycklingfiléer i tärningar (ca 3x3 cm)
3½ dl vatten
1 paket risgrädde (2 dl)
Blanda kryddorna och Rapsyn i en skål. Värm oljan i en gryta och häll i kryddblandningen. Sänk värmen och låt puttra i 2-3 min. Tillsätt kycklingtärningarna och rör om väl tills de är täckta av kryddsåsen. Tillsätt vatten och risgrädden och låt puttra i ca 10-15 min. Red ev. med Maizena och vatten om du tycker att såsen är för tunn.
Om du inte är allergisk men vill prova detta med "vanliga" ingredienser så byter du ut Rapsyn mot naturell yogurt och risgrädden mot matlagninggrädde.
Ät och njut!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar