Gjorde en god saffranskaka härom dagen. Lite smulig blev den, så jag tror att man får öka mängden linfröavkok eller kanske tillsätta lite fiberhusk? Ska prova att baka en ny nästa vecka och återkommer i så fall och alternerar receptet.
200 g smält margarin
1½ dl risdryck (Carlshamns)
1½ dl linfröavkok (behövs nog att ökas till minst 2 dl)
2½ dl socker
2½ dl potatismjöl
2 dl Fin Mix (Semper)
1 msk bakpulver
50 g mörk choklad - hackad (jag använde Plamils)
1 paket saffran (0,5 g)
Blanda ihop de torra ingredienserna, blanda väl. Tillsätt margarin, linfröavkok och risdryck, blanda till en jämn smet. Häll smeten i en smord och bröad randform. Jag använde PO-fiber istället för ströbröd. Grädda på 175 grader i nedre delen av ugnen i ca 35-40 minuter.
Allergirecept mestadels, men även lite om vardagen om att vara mamma och fru till födoämnesallergiker. Tillsammans är de mina allergiska mot spannmål, sojaprotein, mjölkprotein, ägg, mandel, jordnötter, cashewnötter, hasselnötter, valnötter, kärnfrukter, stenfrukter, kiwi, bananer, rå morötter, tomat, ärtor, krabba. Puh!!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
ska det inte vara med saffran också ? Med vänlig hälsning HJördis
SvaraRaderaOj då!! Jo visst ska det vara det. Rättar genast till det i receptet ovan.
SvaraRaderaHej Maja, är det möjligt att ersätta linfröavkok med FiberHusk? Måste baka till i morrn och har inte linfrön hemma...
SvaraRadera