Jag och kompisen bytte recept förra veckan, för vem tröttnar inte på de gamla recepten som körs i repris vecka efter vecka?! Självklart innehöll den både mjölkprodukter och soja, men det mesta går att anpassa. I orginalreceptet skulle man steka en jättestor "burgare", men det var så attans svårt att vända den. Andra gången så delade jag den i 4 mindre burgare och det gick bra det också.
Färs i panna
400 g nötfärs
1 tsk vitlökssalt (alt. örtsalt)
1 krm peppar (jag tycker bäst om vit)
1 dl risdryck (Carlshamn)
1½ msk potatismjöl
mjölkfritt margarin till stekning, ca 1 msk
2 dl Bio Isola Risgrädde
1 dl risdryck
1½-2 tsk fish sauce (nam pla)
ev. 1 tsk dansk kulör (finns på Netto)
Blanda ihop nötfärs med risdryck, vitlökssalt och peppar - tillsätt potatismjöl och blanda.
Smält margarinet i en stekpanna, forma under tiden köttfärsen till en boll. Platta ut köttfärsen i stekpanna så att den får formen av en mega-burgare. Stek några minuter, vänd (eller gör som jag dela den i fyra delar innan du ger dig på att vända den), stek ytterligare några minuter på andra sidan. Blanda risgrädde, risdryck och fish sauce och häll i stekpannan. Låt rätten puttra på medelvärme i 10-12 minuter. Det gör inget om köttet är rosa i mitten, men alla tycker vi olika om det där. Servera med potatis och grönsaker - varför inte pressa potatisen för att få lite variation på "vardagspotatisen".
Tack Cathrine för receptet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar