Etiketter

allergier (23) Barnmat (19) Besvikelser (7) Bröd (22) Dessert (16) Fika (43) frukost (11) Intro (1) Jul (14) Länkar (9) Mat (64) Meny (4) Recept (122) Tips (22) Uppdatering (25) Vegan (16) Vegetarisk (18)

måndag 25 oktober 2010

Enkel vardagsmat med köttfärs


Jag och kompisen bytte recept förra veckan, för vem tröttnar inte på de gamla recepten som körs i repris vecka efter vecka?! Självklart innehöll den både mjölkprodukter och soja, men det mesta går att anpassa. I orginalreceptet skulle man steka en jättestor "burgare", men det var så attans svårt att vända den. Andra gången så delade jag den i 4 mindre burgare och det gick bra det också.

Färs i panna
400 g nötfärs
1 tsk vitlökssalt (alt. örtsalt)
1 krm peppar (jag tycker bäst om vit)
1 dl risdryck (Carlshamn)
1½ msk potatismjöl
mjölkfritt margarin till stekning, ca 1 msk
2 dl Bio Isola Risgrädde
1 dl risdryck
1½-2 tsk fish sauce (nam pla)
ev. 1 tsk dansk kulör (finns på Netto)

Blanda ihop nötfärs med risdryck, vitlökssalt och peppar - tillsätt potatismjöl och blanda.
Smält margarinet i en stekpanna, forma under tiden köttfärsen till en boll. Platta ut köttfärsen i stekpanna så att den får formen av en mega-burgare. Stek några minuter, vänd (eller gör som jag dela den i fyra delar innan du ger dig på att vända den), stek ytterligare några minuter på andra sidan. Blanda risgrädde, risdryck och fish sauce och häll i stekpannan. Låt rätten puttra på medelvärme i 10-12 minuter. Det gör inget om köttet är rosa i mitten, men alla tycker vi olika om det där. Servera med potatis och grönsaker - varför inte pressa potatisen för att få lite variation på "vardagspotatisen".

Tack Cathrine för receptet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar