Etiketter

allergier (23) Barnmat (19) Besvikelser (7) Bröd (22) Dessert (16) Fika (43) frukost (11) Intro (1) Jul (14) Länkar (9) Mat (64) Meny (4) Recept (122) Tips (22) Uppdatering (25) Vegan (16) Vegetarisk (18)

söndag 31 oktober 2010

Köttfärsbiffar - Krebinetter


Är fortfarande inne i en svacka vad gäller middagsmaten. Jag tycker att det är samma rätter som återkommer med ca 2 veckors mellanrum, suck! Den här danska favoriträtten har ingen tröttnat på ännu, så varsågod och njut.

1 kg fläsk- eller blandfärs
risdryck
naturligt glutenfritt ströbröd
salt, peppar

Blanda ströbrödet och salt+peppar i en djup tallrik. Häll risdryck i en annan djup tallrik.
Dela färsen i 10 delar och rulla till bollar och platta till de är ca 1-1½ cm tjocka. Vänd först färsbiffarna i risdrycken och därefter i ströbrödet. Stek i rikligt med mjölkfritt margarin tills köttsaften är genomskinlig. Servera med potatis och grönsaker. Vi brukar använda stekflottet som "smörsås".

För er icke-allergiker: använd mjölk och vispa i ett ägg, använd vanligt ströbröd och gärna smör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar