Är fortfarande inne i en svacka vad gäller middagsmaten. Jag tycker att det är samma rätter som återkommer med ca 2 veckors mellanrum, suck! Den här danska favoriträtten har ingen tröttnat på ännu, så varsågod och njut.
1 kg fläsk- eller blandfärs
risdryck
naturligt glutenfritt ströbröd
salt, peppar
Blanda ströbrödet och salt+peppar i en djup tallrik. Häll risdryck i en annan djup tallrik.
Dela färsen i 10 delar och rulla till bollar och platta till de är ca 1-1½ cm tjocka. Vänd först färsbiffarna i risdrycken och därefter i ströbrödet. Stek i rikligt med mjölkfritt margarin tills köttsaften är genomskinlig. Servera med potatis och grönsaker. Vi brukar använda stekflottet som "smörsås".
För er icke-allergiker: använd mjölk och vispa i ett ägg, använd vanligt ströbröd och gärna smör.
1 kg fläsk- eller blandfärs
risdryck
naturligt glutenfritt ströbröd
salt, peppar
Blanda ströbrödet och salt+peppar i en djup tallrik. Häll risdryck i en annan djup tallrik.
Dela färsen i 10 delar och rulla till bollar och platta till de är ca 1-1½ cm tjocka. Vänd först färsbiffarna i risdrycken och därefter i ströbrödet. Stek i rikligt med mjölkfritt margarin tills köttsaften är genomskinlig. Servera med potatis och grönsaker. Vi brukar använda stekflottet som "smörsås".
För er icke-allergiker: använd mjölk och vispa i ett ägg, använd vanligt ströbröd och gärna smör.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar