Dammade av ytterligare ett gammalt favoritrecept igår. Ingick grädde, men bytte ut det mot risgrädde och det var helt ok. Kan även använda Imat (havregrädde) om man tål det. Bilden ovan var väl inte den bästa och gör inte rätten rättvisa, men jag har aldrig påstått att jag är någon matfotograf och hungrig var jag också!!
500 g fläskfilé
1 finhackad gul lök
1-2 klyftor finhackad vitlök
1 dl koncentrerad äppeljuice
2 äpplen
2 dl grädde av valfri sort
1½ tsk dragon
salt, peppar
Skär fläskfilén i ca 1 cm tjocka skivor. Bryn och lägg över i gryta. Stek lök och vitlök på medelvärme, tills de är mjuka, lägg över i grytan. Tillsätt resten av ingredienserna och låt puttra i 5-10 minuter. Servera med ris.
500 g fläskfilé
1 finhackad gul lök
1-2 klyftor finhackad vitlök
1 dl koncentrerad äppeljuice
2 äpplen
2 dl grädde av valfri sort
1½ tsk dragon
salt, peppar
Skär fläskfilén i ca 1 cm tjocka skivor. Bryn och lägg över i gryta. Stek lök och vitlök på medelvärme, tills de är mjuka, lägg över i grytan. Tillsätt resten av ingredienserna och låt puttra i 5-10 minuter. Servera med ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar