Bakade lussekatter, saffransbullar eller vad man nu vill kalla dem. När saffran används tycker jag lätt att degen blir torr och tråkig och har varit van att använda Kesella i mina kusar. Nu när vi då både är äggfria, mjölkfria och spannmålsfria, blev det något av en utmaning att baka lussekatter. De blev faktiskt goda, men inte helt som "riktiga" lussekatter. Varför egentligen hålla på och jämföra med gluten-katter?! Glutenfritt bröd kan aldrig bli helt på samma sätt som det som bakas med gluten, så då borde man ju inte hålla på och jämföra - eller??!
Receptet kommer lite senare ikväll, för dotterns godnattsaga hägrar. Välkomna åter!
Allergirecept mestadels, men även lite om vardagen om att vara mamma och fru till födoämnesallergiker. Tillsammans är de mina allergiska mot spannmål, sojaprotein, mjölkprotein, ägg, mandel, jordnötter, cashewnötter, hasselnötter, valnötter, kärnfrukter, stenfrukter, kiwi, bananer, rå morötter, tomat, ärtor, krabba. Puh!!
fredag 12 november 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar