Etiketter

allergier (23) Barnmat (19) Besvikelser (7) Bröd (22) Dessert (16) Fika (43) frukost (11) Intro (1) Jul (14) Länkar (9) Mat (64) Meny (4) Recept (122) Tips (22) Uppdatering (25) Vegan (16) Vegetarisk (18)

lördag 27 november 2010

Tårtbotten


Ni som har följt min blogg vet att jag tidigare gjorde en del misslyckade försök att få till en bra ljus tårtbotten, men skam den som ger sig. Sitter precis och mumsar på de kanter som blev över när jag skar ut rundlar som senare ska bli tårtan. Att alla ska kunna äta av tårtan är en självklarhet, så därför är den "utan allt" d.v.s. äggfri, mjölkfri, spannmålsfri och sojafri är den, men Semper Fin Mix innehåller sojasläktingar, så kolla för säkerhets skull med om du ska bjuda en sojaallergiker om de tål sojasläktingar. Här tål vi alla släktingar - till och med våra egna ;-)

Ugn 200°c
3 dl Semper Fin Mix
1 dl Potatismjöl
2 dl socker (jag tog hälften vanligt socker och hälften råsocker)
1½ tsk bakpulver
1 knivsudd Bourbon Vanilla (Khoisantea)
½ banan
2 dl risdryck
50 g Carlshamn Mjölkfritt Margarin

Blanda de torra ingredienserna väl. Koka upp risdryck och smält margarinen där i. Rör ut bananmoset i vätskan. Blanda ihop vätskan med de torra ingredienserna, bred ut smeten på ett bakplåtspapper i långpannan. Grädda snäppet över mitten i ca 7-8 minuter.
Vänd över på ett sockrat bakplåtspapper. Antingen kan du nu välja att baka en till och lägga ihop dem till en långpannetårta, eller så kan du skära ut önskad storlek och form på dina bottnar.
Jag valde att skära ut små rundlar efter en liten djup tallrik som var 16 cm i diameter - tårtan är nämligen till minstingen som fyllde 1 år igår.

1 kommentar:

  1. Ville bara säga att denna tårtbotten blir lite stabbig, så man kanske ska minska till 1/3 banan eller bred ut smeten tunnare. I vilket fall så var den god, men inte lätt och fluffig.

    SvaraRadera