Etiketter

allergier (23) Barnmat (19) Besvikelser (7) Bröd (22) Dessert (16) Fika (43) frukost (11) Intro (1) Jul (14) Länkar (9) Mat (64) Meny (4) Recept (122) Tips (22) Uppdatering (25) Vegan (16) Vegetarisk (18)

söndag 28 november 2010

Busenkel chokladsås

Gjorde chokladsås härom dagen, med en härligt stark chokladsmak. Rena ingredienser utan bekymringar om det finns spår av mjölk eller andra ämnen som vi inte tål. Detta är en cholkadsås som alla, även dem utan mjölkallergi, har glädje av. O´hoy chokladsås kan slänga sig i väggen efter att du har provat denna.

1 dl vatten
1 dl socker
1 dl kakao

Vispa ihop ingredienserna och låt småputtra i ca 15 minuter tills såsen blir lite segare. Låt svalna, servera över färsk frukt, glass eller kanske ringla på en rostad macka istället för Nutella??!

2 kommentarer:

  1. Chokladsåsen ovan har jag ätit sedan jag var liten då både mamma och mormor gjorde den och nu gör jag den. Inte för att någon var allergisk utan för enkelheten och den goda smaken. Kul att se att det är fler som gillar den! :)

    SvaraRadera
  2. Jag snubblade över den av en slump när de flesta andra alternativ inte länge funkade för oss. Superenkelt, supergott och superbilligt - kan det bli bättre!!?

    SvaraRadera